2024
Referat - beretning - regnskab og budget
2023
Referat - beretning - regnskab - budget
2022
Referat - beretning - regnskab - budget
2021
Referat - dagsorden - beretning - regnskab (2019-20) - regnskab (2020-21) - budget - bestyrelsens forslag
2020
Generalforsamlingen blev udsat pga. forsamlingsforbud og endte med at blive lagt sammen med generalforsamlingen i november 2021,
2019
Referat - beretning - regnskab - budget
2018
Referat - beretning - regnskab - budget
2017
Referat - beretning - regnskab - budget
2016
Referat - beretning - regnskab - budget
2015
Referat - beretning - regnskab - budget
2014
Referat - beretning - regnskaog budget
2013
2012
Referat - beretning - regnskab
2011
Skulle der være fejl i linkene, så skriv endelig til formand@sgfk.dk
Tegningen dateret 27.10.60 viser byggelinjer og parcelnumre, for den første udstykning.
Der er ikke byggelinjer på andre grunde.
Den kan være lidt vanskelig at 'læse' derfor forskellige versioner.
Tegningen indskannet overlappende, som jpg:
Grundejerforeningen havde for nogle år siden besøg af Johnny Skovbo Winther, fra Forebyggelsessekretariatet.
De følgende noter kan ikke tages for et komplet referat, det er blot nedslag, uden garanti for at være helt korrekt
Ca 2% af husejerne får indbrud.
På Strandbakken var der 3 indbrud i 2012 og 1 i 2013, typisk via vinduer; haveredskaber er meget populære, da tyvene ikke længere med værktøj, de vil blive anholdt hvis de har det på sig ved et tjek.
Johnny brugte en del tid på et forklare hvornår man skal ringe 114 vs 112; hvis du uventet møder en i din have, som kommer med en forklaring om at han ikke kunne få afleveret reklamerne, hvis der kommer en der viser tegninger frem eller andet 'underligt', hvis der er nogen der ringer på kl 03 om natten, men som går når du tænder alt lys, så ring til 114, politiet vil gerne vide om sådant; hvis du derimod kl 03 ser en i have, eller på anden vis ser en gå ind i haven, så ring 112 og sig at der er et indbrud i gang, for det er det det er.
Husk at du ikke får sikret huset så meget at du, børn og børnebørn ikke kan komme ud, hvis du gemmer nøgler, sikrer døre og andet, så skal det gøres så børnene også kan komme ud.
Det anbefales at have 2 låse på dørene, mest af hensyn til signalværdien, det gør det besværligt at komme afsted med tyvekoster.
Brug PN Vinduessikringsbeslag (klodsen) på vinduer, specielt hvis det er med hasper. Evt. glaslistebeslag eller envejsskruer på de udv. lister der holder ruden i rammen.
De 2 låse gælder også terrassedøren, i det hele taget er terrassedøren er ømt punkt, den skal sikres ordentligt. På terrassedøren skal man afdække spalten, så man ikke kan komme til med et brækjern. Sikr den evt mod at kunne blive løftet, hvis det er den type skydedør, husk at gøre det så børn også kan komme ud, fx med en snor.
Det er ikke så tit at ruden knuses i terrassedørene, det larmer, men det skal gøres besværligt at bruge den til tyvekoster.
Sæt et glaslistebeslag på, det afholder tyven fra at prøve at åbne det vindue. Pas på fyldninger, de skal også være sikret.
Der er desværre ikke mange der sælger sikre vinduer på det danske marked, de er lidt dyrere, men det lønner sig.
Ha' noget præventivt lys, der skal komme lys på de farlige steder, fx haven, men sensorerne skal kun se personer, ikke smådyr, da er det ok at lyse hele haven op. Så ved naboerne også at der er noget galt.
Alarmer, det er ikke nogen sikring, det kan give en falsk tryghed; de larmer først når tyven er kommet ind.
Hvis man ønsker en alarm, så etabler en såkaldt skalsikring, magnetkontakt på døre og vinduer, så opdages tyven endnu inden har er kommet ind. Sæt en sirene op på skorstene og et stroboskoplys, maks 3 minutter, det siger loven; sælgere kan finde på at sige at de 3 min er ulovlige, men det er fordi de ikke selv har det i programmet. Magnetkontakterne er i dag trådløse, men sirenen/klokken skal forsynes indefra, for at sikre at batteriet ikke går tør.
Skalsikringen gør at man kan bevæge sig frit rundt inden døre. Det skal blot være en almindelig fjernbetjening for at tænde og slukke, der behøver ikke at være kode på, det gør det kun besværligt.
PIR (dem der sidder i hjørnerne inde i huset) alarmer giver en del fejlalarmer, fx pga spindelvæv.
Lad være med at tage imod rabatten fra forsikringen, for et alarmanlæg, for så skal alarmen altid være på, uanset hvor længe du er væk; gør du så ikke det, så dækker de dårligere.
En mekanisk sikring er bedre end alarmer, det afskrækker / forhindrer indbruddet.
Hvis man har lyssensor i indkørslen, så kunne det også tænde lys inde i huset.
Hvis man videoovervågning gennem et firma, så må man ikke se billederne, hvis det er ens egen, så må man gerne.
Hvis du vil vide mere så se på stopindbrud.dk og fpsikring.dk, Silvan har også en lille film liggende, som kommer frem ved at søge under ”nabohjælp” på deres hjemmeside.
Johhny talte meget varmt om nabohjælp.dk, der er mange fordele, for borgerne og for samfundet som sådan; gå selv ind og se på det, det er noget man selv melder sig til.
Mærkning af grej er en god ting, men fotografer alt, virkelig alt, men mærk dem også. Fotograf også detaljer, dvs mærker og numre samt stregkoder. Tag digitale fotos af alt i huset i alle rum, i alle skabe, på loftet ….Husk at lagre udenfor hjemmet. Så de ikke forsvinder under indbrud/ildebrand.
Man kan låne mærkeudstyr hos politiet, gratis, mærk det med telefonnumret (ikke CPR), så kan politiet straks tjekke tyvekoster, hvis de stopper en formodet tyv på gaden, og så anholde tyven.
Brug politiets mærkning, politiet har vanskeligt ved de private løsninger. Man kan også selv købe dem, fx hos Baggers Låse & Alarm, en UV pen og lygte skulle koste ca 200kr, en ekstra pen kostede under 50kr; det kan også købes på nettet.
Mærk også tøj, det bliver der også stjålet en del af.
Søgte på nettet efter 'UV pen mærkning' og fik en del resultater; en af dem skrev: ”Udover mærkningen kan du også bruge UV lygten til at sikre dig mod falske pengesedler. Ægte pengesedler lyser IKKE op under UV lys, det gør mange forfalskninger til gengæld.”
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes